Vrijwilligers gezocht!

Beste voetbalvrienden,

Voetbal kan alleen bestaan door de vrijwilligers die week in week uit helpen bij onze voetbalclub RKVV Koewacht. Onder andere scheidsrechters, trainers en mensen in de kantine zorgen dat elk weekend onze leden; jongens, meisjes, mannen en vrouwen kunnen genieten van deze prachtige sport.
Het voortbestaan van onze vereniging valt of staat bij de inzet van vrijwilligers. Onze club wordt nagenoeg volledig gerund door vrijwilligers. Sommigen zie je op of langs het veld, of achter de bar in de kantine. Veel andere vrijwilligers zijn een stuk minder zichtbaar. De bestuurders, de veld- en kleedkamerplanners, de wedstrijdsecretaris. Ook zij vervullen elk weekend weer een belangrijke rol in het mogelijk maken van het voetbal. Wij vinden het fantastisch dat deze mensen zich inzetten. Zij zijn elke week in de weer om het onze leden, hun ouders/verzorgers en de bezoekende teams naar de zin te maken. Veel vrijwilligers helpen vaak al jaren een handje mee. Zij zijn de motor van onze vereniging. Zonder hen liggen de velden er niet zo mooi bij, heb jij of je zoon of je dochter geen training en blijft de kantine gesloten voor hen die graag genieten van de gezelligheid, de koffie, een hapje of een drankje.

Helaas merken we dat het steeds moeilijker wordt om voor alle taken voldoende vrijwilligers te vinden. We komen vaak bij dezelfde personen terecht. De leden vormen samen de vereniging. Dan is het toch niet zo vreemd dat alle leden, naast het betalen van contributie, gevraagd worden om een bijdrage (inspanning) te leveren aan de vereniging. Wij zijn allemaal erg druk en hebben onze handen vol met allerlei zaken. Toch vragen we een paar uurtjes van jouw kostbare tijd. Want voor een bloeiende vereniging met een belangrijke dorpsfunctie zijn er altijd vrijwilligers nodig.

Het bestuur is van mening dat sport geen luxe mag worden maar, voor iedereen vrij toegankelijk moet blijven. Dit uitgangspunt brengt met zich mee dat vele taken binnen de vereniging door vrijwilligers worden uitgevoerd. Simpelweg omdat middelen om betaalde krachten in te zetten ontbreken. Het buitensporig verhogen van de contributie is geen optie.

Denk niet dat we meer van je vragen dan dat je ons kunt bieden. Alle kleine beetjes helpen. Belangrijk is dat we het aantal vrijwilligers kunnen uitbreiden, waardoor we niet steeds een beroep hoeven te doen op dezelfde mensen. Het gaat er niet om wie het meeste doet maar het gaat er om dat je wat doet.

Momenteel is de nood het hoogst bij de jeugdteams. We zoeken nog trainers voor de A1, B1, E1, F1 en de mini’s. Een trainer of meerdere trainers die de taken kunnen verdelen, is de basis voor een team. Ook hebben we scheidsrechters, assistent-scheidsrechters en wedstrijdbegeleiders nodig voor onze jeugdteams.
Jouw hulp is hard nodig om nu en in de toekomst te kunnen genieten van een bloeiende vereniging als RKVV Koewacht. Kunnen wij op je rekenen?
Wil je je aanmelden als vrijwilliger, heb je vragen, ideeën of suggesties? Laat het weten aan een van de bestuursleden. Bedankt alvast!

Met vriendelijke groet,

Bestuur RKVV Koewacht
Voorzitter Boudewijn Bonte 06-10415638 voorzitter@rkvvkoewacht.nl
Secretaris Marc Bauwens 0114-364118 secretaris@rkvvkoewacht.nl
Penningmeester Dimphy Dubbeldam penningmeester@rkvvkoewacht.nl
Technische zaken Jeanpierre Rietjens 06-37294411 technischezaken@rkvvkoewacht.nl
Jeugdzaken Diego de Vliegher 06-15053331 jeugdzaken@rkvvkoewacht.nl
Evenementen Django de Vliegher 06-27001729 evenementen@rkvvkoewacht.nl
Accommodatie Jaap Blok 0114-361581 accommodatie@rkvvkoewacht.nl

Overige contactpersonen:
Kantinezaken Nadine Coenen 06-42175415
Jeugdsecretaris Petra de Vliegher 06-53892432 secretarisjz@rkvvkoewacht.nl
Ledenadministratie Petra de Vliegher 06-53892432 info@rkvvkoewacht.nl